Kékgyémánt Kozmetika

Exkluzív kozmetika nőknek és férfiaknak

Shenmen piercing vagy fülakupunktúra?

Dátum: 2022-03-15 | Szerző: Billinger Éva

Mostanában rendkívül divatos  a fülben található ShenMen pontba való piercing behelyezése. (Shenmen piercing.)

Ezt a témakört szeretném kicsit kibontani, mert tapasztalataim szerint sok a tévhit ezzel kapcsolatban, valamint egészségügyi végzettségű kozmetikusként szeretek mindig fejlődni, újdonságokat megismerni. Így került elém január elején a testékszer behelyezése, amit sok tetováló szalonban már végeznek. Gondoltam, én is szívesen megtanulnám és új kezelésként bevezetném a kozmetikába.

Röviden a fülakupunktúráról, és a Shenmen pontról:

A kínai gyógyászat több ezer éves tudomány. Az akupunktúrával gyógyítanak, mi több, Kínában, műtétek előtt ezzel a módszerrel érzéstelenítenek is.

A fülakupunktúra rohamos terjedése dr. Nogier nevéhez fűződik, akit a “fülakupunktúra atyjának” neveznek.

A fülünkben kb. 200 meridián található, az összes szervünk kivetülése. Aki az alternatív módszereket választja a szervezetében kialakult probléma orvoslására, annak a kínai gyógyászat, az akupunktúra sokat segíthet. A kezelés történhet hagyományos tűkkel, ilyenkor a beszúrás után 30-50 percig stimulálódnak az adott pontok, majd a tűk eltávolításra kerülnek.  Hetente többször ismételhető.  A tartós tűk fajtájuktól függően 1-2 hétig maradhatnak a helyükön. Akinek tűfóbiája van, illetve kisgyermekek esetében kiváló alternatíva a mágneses golyók vagy a kínai vaccaria magok pici ragtapasszal való behelyezése. Egyik módszer sem szúrja át a fület, a tűk 1-1.5 mm mélységig hatolnak be. A két fület mindig párhuzamosan kell kezelni. A kezelést mindaddig lehet folytatni, ameddig javulás nem következik be, és bármikor újrakezdhető. Mellékhatása nincs.

Akupunktúrával gyakorlatilag minden betegség kezelhető, illetve nagyszerűen ötvözhető a nyugati orvoslás eszközeivel.
3CE622D5-605B-4A7D-9509-51108CCAAFE1

A Shenmen, a Lélek kapuja pont, ami a szervezet nyugalmasító, álmatlanság, stressz, “lelkünk jól érezze magát a testünkben” pontja. Az ún. Nada protokoll egyik szúrási helye.  A Nada protokoll 5 pontja szintén dr. Paul Nogier nevéhez fűződik, és a káros szenvedélyekről való leszokásban segít, a szervezet egészét képes harmóniába hozni. A vegetatív idegrendszer, a máj, a vese és tüdő meridiánok kerülnek kezelésre a Shenmen ponttal együtt. Beindítják szervezetünk öngyógyító mechanizmusát, segítségével egyre jobban és jobban leszünk/lehetünk.

Mi történik piercing behelyezésekor?

Egy branül tű segítségével átszúrják a szöveteket, és behelyezik az ékszert. Az adott meridián ugyan stimulálódik, (adott esetben a Shenmen, de a migrén pontba is helyeznek hasonló célzattal piercinget) ám a lyuk gyógyulása után a hatás szép lassan megszűnik, és a későbbiekben már nem lesz kezelhető, hiszen nincs. A pontok “megtalálása” sem egyszerű feladat, hiszen gondoljunk bele milyen kicsi a fülünk, és 200 pont elhelyezkedése azt sejteti, hogy viszonylag közel vannak egymáshoz a különböző szervek kivetülései. A fül anatómiailag mindenkinél más és más, a pontoknak így nincs adott helye. Meg kell tanulni, hogy hogyan találhatjuk meg ezeket a különböző alakú és méretű fülkagylókban. Aki rosszul alszik, érzelmileg instabil, és inkább a fül akupunktúrát hívja segítségül, annak javasolt a Lélek kapuja (Shenmen pont) szúrása, de közvetlenül mellette található a csípő, térd, asztma és kismedence pontjai. Azt gondolom nem mindegy hová kerül az ékszer, hiszen ha mellészúrják, nem azt a hatást fogja eredményezni amit elvárunk.

(Természetesen előfordulhat, hogy akupunktúrával is mellé szúrnak, de egy tű áthelyezése lényegesen könnyebb feladat, mint egy porcot átszúrt piercingé.)

A piercing ha esztétikai céllal készül, rendkívül mutatós ékszer. De! Aki probléma megoldás céljából szeretné szúratni, annak tisztában kell lenni azzal, hogy nem feltétlenül lesz az eredmény tartós, illetve a későbbiekben ez a pont már nem lesz stimulálható, hiszen a helyén lyuk keletkezik.

A témában megkérdeztem három számomra rendkívül hiteles szakembert, két természetgyógyász akupunktőrt, és egy kínai gyógyászattal foglalkozó orvost. Egybehangzó véleményként megerősítettek abban, hogy a Shenmen pontba szúrt ékszer kizárólag esztétikai szempontból helyt álló.

AEB8BBFD-C08D-4E0C-8F3C-E38F524F6A36

Mindezek után kedvet kaptam a tanuláshoz, beiratkoztam az Inspirál Akadémia Fülakupunktúra I, és Fülakupunktúra Mesterkurzus tanfolyamára, Szeferinusz Attila (Természetgyógyász, Fülakupunktúrás Addiktológus, Kineziológus, One Brain Konzulens) oktatására. A tanfolyamokat sikeresen elvégeztem, melyekről Tanúsítványt kaptam.

És hogy a fülbevaló behelyezéséről se kelljen lemondanom, elvégeztem a Studex fül és orrlyukasztó tanfolyamát is.

Írásom a teljesség igénye nélkül született, hiszen a kínai gyógyászat ezen belül a fülakupresszúra rendkívül izgalmas és egyben hatalmas tananyag.

Kedves Olvasó! Hiszem, ha eléd került ez az olvasmány, akkor ez nem ok nélkül történt. Gyűjts információkat, gondolkodj és dönts tudatosan mielőtt bármelyik beavatkozást választod!