Kékgyémánt Kozmetika

Exkluzív kozmetika nőknek és férfiaknak

Microblading szemöldök tetoválás

Dátum: 2016-11-14 | Szerző: Billinger Éva

A microblading szemöldöktetoválási technika 4 éve gyűrűzött be Európába, és 2 éve érhető el hazánkban. Magyarországi alapítója Patkós Alexandra, aki elsőként kezdte el oktatni szakemberek számára. Az Alexandra Academy-n végzett szakemberek (köztük én is) az „Artistry” elnevezést használják. Az embroidery illetve japán tetoválás elnevezések ugyanezt az eljárást takarják. Ez a fajta tetoválás nagyon természetes módja a szemöldök formázásának, mert segítségével nagyon vékony szálakat tudunk húzni a meglévő szemöldökszálak közé, illetve ha hiány van, annak pótlásásra. Minden esetben figyelembe vesszük a saját szemöldök szálirányát, és ahhoz igazodva húzzuk be a plusz szálakat.

Amivel készül, egy tollhoz hasonlatos eszköz, aminek a végén egy steril tűcsoport található. A tűcsoport végét pigmentbe mártjuk, majd egyetlen mozdulattal végig hasítjuk a bőrt. Ugyan ezen a hasítékon már nem megyünk még egyszer végig, ezért ez egy nagyon vékony, természetes szálat fog eredményezni.

A hagyományos szálas szemöldök tetoválás és a microblading közötti különbségek:

Hagyományos szálas

  • egy szálon 2-6x át kell menni
  • a szálak kissé vastagabbak
  • a betetovált szálakon van a hangsúly
  • gyógyulás után a szálak jobban összemosódnak

Microblading

  • egy szálat egy mozdulattal készítünk
  • a szálak egységesen nagyon vékonyak
  • alig észrevehetőek a tetovált szálak
  • nem mosódnak össze a szálak gyógyulás után

 

Kinek ajánlott a microblading szemöldöktetoválás?

-annak, aki szeretne tartós szemöldök formázást, de ódzkodik a hangsúlyos tetoválástól

-akinek hiányos a szemöldöke, szükséges lenne néhány szálat pótolni

-aki szeretne szépen formázott, természetes hatású szemöldököt

 

A microblading szemöldök tetoválás előnyei:

-nagyon természetes hatású

-nagyon vékony szálak

-rögtön tetoválás után is vállalható, finom hatású

-minden szálirányhoz alkalmazható

 

A régebben készült tetoválás abban az esetben nem kizáró ok, ha már kikopott a szín. Ilyenkor minden esetben egy jó minőségű kép küldése, vagy személyes konzultáció szükséges az időpont leegyeztetése előtt!

A tetoválás megkezdése előtt a szemöldök formáját a vendéggel közösen alakítjuk ki. A szemöldök színét vas-oxid mentes, hipoallergén Alexandra pigmentekből választjuk ki. A színek egymással keverhetők, a bőr és haj színéhez, a vendég igényeihez tudjuk igazítani. Zsírosabb bőr esetén a pigment beépülése után gyakrabban számíthatunk a szín beszürkülésére, szőke hajú vendégeknél a világosabb szín pedig bemattulhat.

A gyógyulás alatt (7-10 nap) alig észrevehetően lehullik a varasodás, és az eredeti betetovált szín kb. 30%-ot világosodik. Előfordulhat, hogy egyes szálak túlságosan is elhalványulnak, vagy plusz szálakat kell behúzni, esetleg sötétebb színt szeretne a vendég, ezért az 5. hét után minden esetben korrekciót végzünk, melyet az ár tartalmaz. Az időpont egyeztetésre kerül a tetoválást követően. Az utókezelési tanácsokat szóban és írásban is átadom.

Az elkészült tetoválás kb. 1-1/2 évig marad a bőrben, az idő előre haladtával szép fokozatosan elhalványodik. Világosabb színek esetén hamarabb, sötétebb színek esetén később számíthatunk arra, hogy frissíteni kell a tetoválást.

Kozmetikámban a tetoválás ára 2 korrekciót tartalmaz a tökéletes végeredmény érdekében!

IMG_2067