Kékgyémánt Kozmetika

Exkluzív kozmetika nőknek és férfiaknak

Arckrém, de mégis milyen?

Dátum: 2014-02-12 | Szerző: Billinger Éva

A brit Fogyasztási Magazin “which.co.uk.” a közelmúltban közzétett egy jelentést, melyben a drogériákban kapható különböző árfekvésű szemránckrém hatékonyságát vizsgálta. ( az olcsó kategóriától a magas árfekvésűig)

A kutatás során tizenkettő kiskereskedelmi bolthálózatban kapható szemránckrémet teszteltek, hogy milyen mértékben képesek csökkenteni a ráncokat. A vizsgálatban 36-65 év közti hölgyek vettek részt, akik 6 héten keresztül használták ezeket a kozmetikumokat. A tesztalanyok szem körüli bőrének állapotát a kísérlet megkezdése előtt, illetve a 6 hét elteltével is, öt szakértőből álló csapat elemezte nagy felbontású képeken. Azt vizsgálták történt-e változás a ráncok mélységét, vagy hosszúságát illetően, és arra a következtetésre jutottak, hogy a vizsgált termékek egyike sem szüntette meg, vagy csökkentette a ráncokat.

A legtöbb áruházban értékesített kozmetikai termék ugyanis nem tartalmaz nagy koncentrációban hatóanyagokat.

De ez csak az egyik különbség a bolti kozmetikai termékek és a kozmetikusok által értékesített professzionális termékek között.

  • Magas koncentráció

A professzionális termékek magasabb koncentrációban tartalmaznak hatóanyagokat, mint az üzletláncokban kaphatók.

  • Molekulaméret

A krémek többségében a hatóanyagok molekulamérete nagy, így hiába tartalmazza a hatóanyagot, ha az képtelen bejutni a bőr mélyrétegéig! Mértékegysége a nanométer, amely ha meghaladja a 30 nanométert, már csak a bőr felszínén képes megtapadni! A professzionális termékek törekszenek a kis molekulaméret elérésére.

  • Problémás bőr, szaktanácsadás

A professzionális termékek nem csupán hidratálnak, hanem különböző bőrproblémákat szüntetnek meg, mint pl: rosacea, aknés hegek, pigment foltok. A drogériák polcai előtt állva szédülünk a krémdömpingtől, mégsem tudjuk, melyik lenne a legmegfelelőbb számunkra. Kozmetikusunknál biztos kezekben vagyunk, személyre szabott, bőrünknek, igényeinknek megfelelő készítményeket kapunk.

  • Szinergia

A professzionális kozmetikai kezelések hatását felerősítik az otthoni termékek, és fordítva.

  • Szakképzettség

Csak a képzett szakembernek van elég ismerete ahhoz, hogy megértse milyen aktív összetevők találhatók az egyes termékekben, és ezek hogyan kombinálhatók a legjobb eredmény elérése érdekében. Azért is különösen hatékonyak a kozmetikusok készítményei, mert a professzionális kozmetikumokat kizárólag képzett  szakemberek alkalmazhatják, és a megszerzett tudást felhasználják, betartják az utasításokat, a technikai előírásokat, hogy a készítmények a leghatékonyabbak legyenek!

forrás: hyamatrix.eu